neděle 25. listopadu 2012

Magická autorita

Co to vlastně je? Názorů může být více. Má osobní zkušenost koresponduje s pojetím Františka Bardona.  Popisuje ho v díle Praxe magické evokace: “Magická autorita neboli mágův vliv nefunguje na bytost díky mágově osobnosti, ale díky síle jeho spojení s Inteligencí, která je bytosti nadřazená.”

Základem magické autority je tedy poznání a bytí Esencí sebe sama a všeho stvořeného. Nemyslím tím nějaký dokonalý stav, ale stav jistého poznání, kdy víme, co v jádru jsme a čím dále více to žijeme. S tímto stavem přichází přirozeně další kvality:
  •    odpovědnost za svůj život a jeho tvorbu
  •     respekt a úcta k sobě i všemu stvořenému
  •     vnímání rovnocennosti všeho stvořeného, protože vše obsahuje onu Stvořitelovu jiskru
Stáváme se stále více tvůrci svého života. Jsme čím dál více sami sebou na všech úrovních své existence.


Které úrovně to jsou?

Začněme vědomím a pozorností, které jsou ve své povaze nekonečné a přirozeně expandují v procesu našeho růstu. Zde vycházím z díla indického mudrce Ramany Maharišiho a jeho medtace “Kdo jsem já” a kabaly.

Dalším důležitým faktorem je uvědomování se, prožívání a zdravá živlová rovnováha ve všech našich tělech - fyzickém, astrálním(emočním) a mentálním. Na tohle téma chystám větší článek, který bude vycházet z mé praxe a je inspirovaná technikami Rawna Clarka.

Pro magickou práci a vůbec pro život potřebujeme podle mně poznávat, přijímat a měnit sama sebe na osobnostní úrovni. Potřebujeme znát naše silné stránky, slabiny, své touhy a potřeby. Dále považuji za velmi důležité být co nejvíce “doma” ve svém fyzickém těle. Naučit se být ve svém fyzickém a energetickém středu (hara, tan-tien), který se přirozené propojí s naším esenciálním středem.

Výše popsaný proces je cesta k dosažení celistvosti a poznání sama sebe na všech úrovních své existence a logicky také stále větší magické autority.

Žádné komentáře:

Okomentovat